Нова детска площадка откриха в Казанлък

Има две зони за отдих и една спортна площадка на открито

Община Казанлък осигури радост за децата в ж.к.“Васил Левски“- откриха новата увеселителна площадка в междублоковото пространство до блок 26 в Западното, за направата на която Общината вложи много желание и усилия. Детската площадка е направена изцяло с дарителски средства на фирмите „Йоги 5“ ЕООД  и „Табак маркет“, с участието на Младежки общински съвет и Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“.

„Най- важното за мен днес е, че градинките са пълни с деца, с майки, с бащи, с баби и дядовци- това е, което ме прави истински щастлива“, така започна обръщението си към гражданите кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и обеща, че всичко онова, което те желаят да се случва, с всички усилия Общината ще се старае да изпълни. „Нека да бъдем добри, за да имаме едно добро поколение след нас“, призова кметът Галина Стоянова и отправи апел към тези, които ще се възползват от новия парк, да го пазят и да се грижат за него.

„През изминалите 4 години Общината успя да изгради много такива междублокови пространства, както и да преобрази изцяло парковете „Розариум“ и „Тюлбето“. Искам да ви уверя, че и за идните години Община Казанлък се е погрижила да реализира много инвестиционни проекти за още такива красиви площадки“, с тези думи се обърна към всички присъстващи заместник- кметът по програми, проекти и хуманитарни дейности в Община Казанлък Лилия Цонкова.

Обновеното междублоково пространство има две изцяло нови площадки, като едната е да деца от 0 до 3-годишна възраст, а другата за деца от 3 до 12- годишна възраст, има две зони за отдих и една спортна площадка на открито.