Всяка пета българка спи с мъжа на най-добрата си приятелка

Общество

06-09-2015, 06:06

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Жените в днешно време не обичат кафенетата и ресторантите, предпочитат да се мотаят в парка или да си ходят на гости

Всяка пета жена у нас е имала интимни отношения с мъж, с когото е имала връзка и нейната най-добра приятелка, разкри анкета за нагласите на българската жена, пише в. "Труд". А трите най-важни неща за нея са семейството, приятелите и кариерата. Богатството не е от ключово значение дори и за респондентките с високи доходи.
Проучването е проведено сред 668 дами по поръчка на FOX Life. Идеята е да се разбере повече за женското приятелство. Близо 70 на сто от истинските приятелства на дамите са продължили повече от 10 години, като най-често са завързани в училище. 60% от запитаните признават, че лъжата е това, заради което биха се разделили с дружката си.
Какъв е събирателният образ на българката през 2015 г.? Те се движат из парковете на ята от по три-четири, не отделят поглед от телефоните си и ако искат нещо да си кажат, си изпращат съобщение по месинджър или снимка по снапчат. Нищо че са на един лакът разстояние.
Шокиращо в проучването е разкритието, че жените в днешно време не обичат кафенетата и ресторантите. Предпочитат да се мотаят в парка или да си ходят на гости. Неизменно в бита им присъства мобилното устройство, защото огромна част от приятелствата се поддържат благодарение на фейсбук.
Омъжените общуват по телефона, а необвързаните - лично. SMS почти напълно е излязъл от употреба за сметка на безплатните апликации, от които се възползва всяка втора.
Запитани: “Кой от персонажите от култовия сериал “Сексът и градът” описва най-добре вашата приятелка?”, повечето посочват Миранда и Шарлот. Най-малък процент - под 10%, оприличават своята приятелка на разкрепостената Саманта.