10 000 аплодираха Горан Брегович на Скариада.BG

Велико Търново Лайф

06-09-2015, 12:20

Снимка:

Скариада

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

40 оркестъра участваха в надсвирването на празника

Над 10 0000 души аплодираха прочутия Горан Брегович и неговия „Оркестър за сватби и погребения“ на първия фестивал на скарата край Петопавловския манастир до Лясковец Скариада.BG. Балканската звезда и неговите музиканти „взривиха“ публиката със своя двучасов концерт „Champagne“ на открито в събота вечерта. Екзалтираната публика изкара Брегович на бис 6 пъти и заедно с него изпълни най-големите му хитове, сред които “Mesecina” и “Kalashnikov”. 

Не по-малко аплодисменти получиха и виртуозният кларинетист Иво Папазов-Ибряма и оркестър „Тракия“, които преди това излязоха на голямата сцена на Скариада.BG, за да подгреят публиката.

Брегович и неговите музиканти кацнаха от Испания на летището в Букурещ в събота в 13,05 ч.  и веднага отпътуваха за България. Пристигайки във Велико Търново Кръстникът на Балканската музика се подкрепи в известен местен ресторант и опита сирене по шопски и сач по традиционна местна рецепта. След кратка почивка музикантът и неговия оркестър се отправиха към поляните до Петропавловския манастир, където ги очакваха хилядите екзалтирани фенове. 12 часа след грандиозния концерт на  фестивала на скарата, балканската звезда отлетя за Белград отново от летището в Букурещ .

40 духови музики и сватбарски оркестри от  България, Сърбия и Македония участваха през двата дни в надсвирванията на първата Скариада.BG. Веселата музика и доброто настроения бяха допълнени с много димящи скари, чевермета, прасенца на шиш и кулинарни зони. В неделния ден  край Петропавловския манастир готви и Ути Бъчваров, който по своя рецепта приготви Манастирска петропавловска фасулена чорба.