Патриотични тетрадки с Кирил и Методий влизат в клас

Най-доброто от печата

07-09-2015, 06:13

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На кориците има още Вазов, Ботев, Паисий и Симеон, продават ги в нета

Патриотични тетрадки с велики българи са хит сред пособията в онлайн книжарниците дни преди първия учебен ден. Инициативата тръгна още миналата година, когато на пазара се появиха тетрадки с добре познатите Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, цар Симеон Велики и Паисий Хилендарски. От тази година на ученическите пособия ще бъдат изобразени и светите братя Кирил и Методий. Идеята на издателите е да възпитат и засилят чувството на родолюбие сред учениците чрез стимулиране на любознателността им към великите личности
в историята ни. „Поставили сме си целта всеки български ученик да има такава тетрадка и ще направим всички възможно това да се случи”, споделят издателите на онлайн страницата си във Фейсбук „БГ учебник”.
Тетрадките са два вида. Едните са изцяло цветни във формат А5, с тесни и широки редове и с широки редове. Другите пък са с цветна лента във формат А4 и А5 - с широки редове, а някои и със спирала, като броят на листовете им е от 24 до 80. Цените им започват от 65 ст. за най-тънките пособия от 24 страници и стигат до 4,2 лв. за луксозните тефтер – тетрадки с твърди корици.
На промоция в нета пък са обявени тетрадки с меки корици с 80 листа с лицата на Васил Левски и Паисий Хилендарски. Патриотичните тетрадки бяха представени официално вчера по време на дискусията на тема - 130 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, организирана от издателите, става ясно още от страницата на издателите в социалната мрежа. На всички гости на събитието беше обещан специален подарък - тетрадка от традиционната серия „Великите българи” . Тетрадките са разработени съвместно с младежите от “Българска история”. Инициативата беше обявена миналата година като съпротива на добилите популярност през изминалите години тетрадки с неморални визуални послания на кориците.