Областният управител иска ефективни присъди за каналджиите

Животът

07-09-2015, 09:04

Снимка:

снимка, darik

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха бургазлия, вкарал 43 бежанци през границата

Според него хора, които превеждат през границата бежанци и се отнасят към тях с особена жестокост заслужават наказания

Трафикантите на чужденци трябва да получават ефективни присъди, а не да бъдат освобождавани условно заради чистото  си съдебно минало. За съжаление точно такъв е случаят  с последните няколко заловени каналджии. Само така трафикът на бежанци към наша територия може да бъде намален. Това заяви областният управител на Бургас адв. Вълчо Чолаков.

„Ние не можем да го спрем този процес на 100%, но можем да го овладеем чрез две основни мерки. Първата е временно преградно съоръжение по част от българо-турската граница, което се изгражда от  няколко месеца. Втората е ефективни присъди за трафикантите на бежанци”, допълни областният управител.

Според него притокът на  бежанци ще е най-голям до месец  ноември, защото според статистика, когато времето се влоши, трафикът намалява, пише Burgasinfo. Областният управител заяви още, че  Щабът за справяне с бежанската криза  е свикан преди няколко месеца, като вече са предприети конкретни мерки и е предвидено мястото, на което да става обработката на групи от чужденци. Областна администрация, Община Бургас, ОДМВР, Гранична полиция и Жандармерия са в непрекъсната връзка.

Вълчо Чолаков коментира и годишнината от наводненията, които взеха живота на двама души.

„Отправям съболезнования  към близките и роднините на жертвите. За тази една година бяха взети много мерки, които досега не са били типични за Областна администрация. С малкото средства, с които разполагаме, ние почистваме голяма част от най-проблемните места като дерета и корита. Разбира се с тежка техника и с голямото  финансиране, с което разполагат общините, те извършват тези дейности  с много по-дълготраен ефект”, каза Чолаков.