Млад мъж сам извади безпомощен клошар от горящи бараки

Крими

07-09-2015, 09:58

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Шест пожарни гасиха огъня в двора на пловдивския строителен техникум

Пожар избухна в двора на строителния техникум в Пловдив снощи. Шест пожарни гасиха огъня, обхванал бараки в двора на школото, предаде БГНЕС.


Млад мъж, живеещ наблизо, извади с голи ръце клошар, изпаднал в безпомощно състояние в една от постройките. Учебната сграда не е засегната от огъня. Бараките изгоряха до основи. От няколко години те са предмет на спор между общината и ръководството на техникума.


Общината нарежда четирите бараки да се съборят, защото са негодни за ползване и опасни. Училището обжалва разпоредбата като незаконосъобразна, а директорката праща писмо до дирекция "Държавна собственост" към МОН с предложение за незабавен ремонт. Стойността му е 100 000 лв, а казусът стига до съда.


Съдебно-техническа експертиза установява, че основите на бараките са здрави и може да бъдат ремонтирани. Събитията се развиват преди около пет години. До ден днешен, обаче, бараките нито бяха съборени, нито ремонтирани.


Това е вторият голям пожар в учебно заведение в Пловдив в рамките на последните седмици - наскоро изгоря едното крило и покривът на постройка на Помощното училище "Стефан Караджа".