Общината дава сертификат за строителството на фуражен завод

Мисия Добрич

07-09-2015, 13:40

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Напредва работата по проекта за изграждане на Фуражен завод в Добрич

Ще бъдат разкрити 50 работни места

Община Добрич възнамерява да издаде сертификат за инвестиция клас "В" на дружество, което ще изгради нов фуражен завод с ресурс от 5 000 000 лева, съобщава БТА.
"България Тианшинонг Фийд Ко" ООД вече закупи терен за строителството на предприятието, в което се планира да се произвеждат 150 000 тона концентриран фураж за животни по китайски рецептури и продукцията ще се изнася изцяло за Китай, посочва кметът на Добрич Детелина Николова в предложението си до Общинския съвет за издаване на сертификата.
Според кмета инвестиционният проект е икономически стабилен и рентабилен, дружеството, в което пряко участват китайски граждани, има опит в износа на селскостопанска продукция за Китай. Инвеститорът възнамерява заводът да бъде изграден и пуснат в експлоатация в срок до една година след получаване на разрешителното за строеж от общината. Инвестиционният проект вече се подготвя и се съгласува с институциите, посочва Детелина Николова. Предвижда се в бъдещия завод да бъдат разкрити 50 работни места.
Общинският съвет трябва да даде на предстоящото си заседание съгласие за издаване на сертификата.