Фестивал за изкуство и екстремни спортове стартира в Добрич

Добрич Лайф

07-09-2015, 14:25

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

7 септември - 13 септември

Първият по рода си фестивал в България - съчетаващ в едно изкуство и екстремни спортове, ще се проведе от днес до 12 септември в Добрич.

 

Скейт, улични танци, баскетбол, музика и още много ще предложи фестивалът. Очакват се участници и гости от цяла България, Румъния, Македония, Русия, Германия, Италия, Испания, Португалия. Първото издание на фестивала WUWEC се открива от 19.30 часа днес.

Всички събития, до събота, включително, ще се проведат на скейт парка в Добрич.  Единствено закриването на фестивала в неделя ще е във Варна, където на пристанището ще покажат своите умения графити майсторите.

Събитието е уникално не само за България, но и за Балканите. За първи път фестивал ще обедини десетки стилове на изкуството и спорта. Организатори са спортен клуб PharSide, фондация Wake up Wolls и Община Добрич.

Всеки ден фестивалната програма ще започва в 12 часа и ще продължава до полунощ. Тя ще включва много арт работилници и семинари. Кино Икар - Добрич осигурява кино на открито. Красотата на уличния танц ще демонстрират NNS Crew. БАЗА отборът ще води скейт и лонгборд училище.

Благодарение на Баскетболен клуб Unstoppable - Добрич този спорт е широко застъпен в програмата на фестивала. Предвидени са турнир по стрийтбаскет, отворени за посещение тренировки и демонстрации - забивки, прескачане на мотори, далечна стрелба и др. в изпълнение както на Unstoppable, така и на професионални баскетболисти от клубове от НБЛ, които ще гостуват в Добрич със съдействието на федерацията.

В първите 3 дни световноизвестни артисти от Испания, Италия и Португалия ще изрисуват басейните на скейтпарка.

WUWEC ще предложи и ежедневна музикална програма, чиято кулминация ще настъпи с началото на уикенда. Петък вечер ще ни зареди с патриотично настроение, благодарение на концерта на MD Beddah и Проект "Зората", които изпълняват песни по текстове на българските класици и на DJ Skill, който ще бъде подкрепен на сцената от гайда и кавал на живо. Събота е предвидена за хип-хоп звездите Gerata и MD Beddah, най-добрия реге изпълнител на Източна Европа Jahmmi Youth и бийтбокс шампиона на България - добричлията Killa Bee.

Всичко най-интересно по време на фестивала ще бъде заснето от Raw Media, а документалният им филм ще обиколи кината в страната.