Задържаха двама гранични полицаи за подкуп

Крими

08-09-2015, 11:40

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Служителите на "Калотина" взели 700 лева от българин за превоз на бежанци

Двама гранични полицаи са привлечени като обвиняеми по разследване за подкуп вчера. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Веско Арсов и Бисер Иванов, гранични полицаи от "Калотина" са получили 700 лв. от български гражданин, който е превозвал трима бежанци.


Подкупът е получен от полицаите, за да не извършат действия по служба - проверка в граничната зона на превозното средство, с което са придвижвани бежанците, както и самите бежанци; проверка на вещите, които се превозват с автомобила; мерки за противодействие на правонарушенията в заповядания им за охрана участък на държавната граница. Двамата обвиняеми са пропуснали автомобила по посока на държавната граница на България в охраняваната от тях гранична зона и не са докладвали за тях. Всичко това се случва на 1 септември.


Веско Арсов и Бисер Иванов са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – София за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража". Разследването се води от Окръждна прокуратура - София.