ИД с ултиматум към християните на "своя" територия

Свят

08-09-2015, 12:12

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Издаден е "договор за сигурност" с 11 точки

Самопровъзгласилата се "Ислямска държава" издаде ултиматум към християните в контролираните от нея територии. Ислямските екстремисти предлагат три възможности на християните: да приемат исляма, да се изселят или да подпишат договор за поведение.
Според сирийските медии сред условията е и налагането на специален данък на немюсюлмани.


Лидерът на ИД Абу Бакр ал Багдади е издал "договор за сигурност", който трябва да се изпълнява от всички християни. В него се забранява изграждането на църкви, носенето на християнски символи, както и извършване на християнски молитви пред мюсюлмани, съобщи БГНЕС.


В този договор има 11 точки, които задължително трябва да се изпълняват от християните, ако искат да останат в град Ал Кариятаин. Християните нямат право да притежават оръжие, да търгуват със свинско месо и вино и да "укриват шпиони".


Ислямистите разпространиха и серия от снимки, на които се показват десетки християни как подписват договора и плащат данъци. ИД е отнела и всички лични карти с християнски имена в град Ал Кариятаин. В този град има 40 000 души включително сунити и християни. Той се смята за изключително важен за ислямистите, защото свързва Палмир с Каламуна.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"