Георги Кадиев - кандидат за кмет на София от АБВ?

Политика

09-09-2015, 08:01

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Той се бори два пъти за кметския пост в София, но не успя да надвие кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова

Депутатът от БСП Георги Кадиев ще бъде кандидат за кмет на София от АБВ, съобщава "Труд". Кадиев сам е обявил решението да се бори за трети път за кметския стол на Московска 33 на заседание на парламентарната група на левицата преди минути, но не е казал коя партия ще подкрепи кандидатурата му.
Според източници на "Труд" става въпрос за формацията на бившият президент Георги Първанов - АБВ, която обединява отцепници на столетницата,
Георги Кадиев се бори два пъти за кметския пост в София, но не успя да надвие кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. През юли градската конференция на левицата реши да не го издига трети път, като избра социолога проф. Михаил Мирчев.
Според запознати, ако Кадиев реално се кандидатира на кмет на София от АБВ, ще бъде изключен от партията. Той е смятан за едно от лицата на вътрешната опозиция.
След заседанието на групата Кадиев не потвърди информацията за АБВ, но заяви , че ще е кандидат за кмет. ПО-късно той написа във фейсбук, че ще е или независим кандидат или кандидат на широка коалиция от равнопоставени политически партии.
"Защото искам София да бъде различен град. Да се модернизира по-бързо, да е по-мултинационален, по-интересен, по-сигурен, по-удобен. По-малко корумпиран, по-малко "котараци", по-малко Диков, повече идеи и дух", обясни Кадиев.