Цъфна сливата на острова

Животът

09-09-2015, 10:10

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Масово хоро и Тони Димитрова на празника на острова

Шефът на Света Анастасия вижда добър знак в тази щедрост на природата

Сливата на остров Света Анастия цъфна, съобщиха очевидци. Явлението е необичайно, но предвид  високите температури през последния месец, може да се предположи, че не е поличба за извънредно студена зима, а просто щедрост на природата. Според  управителя на острова Павлин Димитров цветове през септември има и на японската круша, пише burgasnews Той смята, че това е добър знак. 
По негова инициатива на Св. Анастсия се отглеждат и много билки, като изчезващия мурсалски чай например. За тях се полагат специални грижи и посетителите на острова могат да се наслаждават на специален билков чай от градинските насаждения. 
Света Анастасия е известна и като Лечителката и благословията й е очевидна на покровителствения от нея остров. Запознати твърдят, че нощуването там помага на двойки да се сдобият с наследник. Само за една година, откакто островът е отворен като туристическа дестинация с хотелска част, е известно, че поне  три  семейства вече имат или очакват бебе след нощувка там. Дали това се дължи на светицата, на мидите на главния готвач, на билките или на спокойствието и романтиката, никой не може да каже със сигурност.