Гергана Димитрова: Русия ни е абонат

Имаме си шеги и закачки с рускините

Две световни първенства за една година, с това постижение могат да се похвалят малко спортисти. Със сигурност може да го направи Гергана Димитрова, която е капитан на националния отбор по волейбол за девойки старша възраст (U20).
Гери вече бе в състава на България до 23 г., който игра на Мондиала в Турция и завърши на седмо място. Сега тя ще поведе съотборничките си на Мондиала до 20 г., който ще се проведе в Пуерто Рико.
Ето какво каза Гери Димитрова за читателите на BGvolleyball.com малко преди отпътуването на отбора на летище София.

- С какви амбиции заминавате?
- Амбициите са големи, нормални .. който както иска да ги нарича. Ние сме си казали, че тръгваме с празната кошница, пък дали ще я напълним си зависи само от нас. Настроението е много хубаво

- Това ще бъде последното голямо първенство пред вашия отбор в тази възрастова група. От самото начало изградихте един завиден колектив, как успяхте?
- Колективът се получи, защото - без да искам да обиждам никого - сме още дечица, а знаете, че дечицата са искрени, невинни и чисти. Много добре се сработихме и се напаснахме като хора и личности. И това ни направи толкова силен колектив. Разбира се, и играта ни също ни сплоти.

- На Световното ще срещнете отново Русия, отбор, който победихте още в самото начало (при девойки младша) и мачове, след които започва израстването ви ..
- Много се радваме, че Русия е в нашата група. Имаме си шеги между двата отбора и сме още по-мотивирани, защото те са ни съперник, който ни е абонат, честно казано.

- От новия сезон ще играеш в силния френски РС Кан (Кан), какви са очакванията ти?
- Лятото все още не е свършило. Чак след това започвам с Кан, но нямам никаква представа там какво се случва.

- Преди това има Европейско първенство за жени. Очакваш ли да попаднеш в групата на селекционера Драган Нешич?
- Не ми е казано все още дали ще бъда в групата или не. Надявам се да отида.

- Какво си пожелаваш?
- Пожелавам си да играем възможно най-добре и да постигнем всичко, което можем.