Инфаркт уби руснак в басейн в Кранево

Национални отбори ползват една от базите за детски отдих в селото

Състезателят на руския национален отбор по водна топка и на волгоградския клуб “Синтез” Владислав Тимаков е потънал внезапно в басейна по време на тренировка. Това съобщиха лекари от варненската болница “Св. Анна”.

23-годишният Тимаков е бил вече мъртъв, когато са го качили в линейката на Бърза помощ, пише "24 часа".

“Владислав почина внезапно по време на сбора на клуба в България. Подробностите ще бъдат известни в понеделник”, съобщиха от руския национален отбор.

“Пациентът е починал от инфаркт на миокарда. Няма следи от удавяне и от травми”, каза за “24 часа” д-р Демирев от болница “Св. Анна”.

Пациентът бил закаран в шокова зала, но вече нямал признаци на живот. Дори по пътя не се наложило да го реанимират с уредите за животоспасяване в линейката.

Според първоначалната информация Тимаков бил докаран от Спортно-оздравителния комплекс “Камчия”, който е собственост на правителството на Москва. Оттам обаче отрекоха чрез пресаташето си Милослава Георгиева отбор по водна топка от Русия да тренира при тях.

Руски национални отбори ползват една от базите за детски отдих в Кранево. Там има изграден басейн, в който вероятно се е разиграл фаталният инцидент.

От Районна прокуратура във Варна потвърдиха, че Тимаков е бил в хотел в Кранево. Няма данни за извършено престъпление, добавиха оттам.

Руската федерация по водна топка и клубът ще поемат разходите по погребението, а в помощ на семейството на Тимаков ще бъде открита специална сметка.