Красимир Каракачанов: Мерси за арабската пролет

Политика

10-09-2015, 11:05

Снимка:

©БТА

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Вижте колко са жертвите на Садам за 20 години, вижте колко са за последните пет, посочи лидерът на ВМРО

Да, наистина, докато Доган беше лидер на ДПС, той не се понасяше с Ердоган, Ердоган искаше Доган да му е валия в България, а нашият не искаше, защото имаше самочувствие, заяви по НТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. "Но Турция се намесва много брутално и нахално във вътрешните работи в България, тя дава директна подкрепа на политическа сила. Стратегията на Турция е много ясна: във всяко едно районно мюфтийство има по един емисар, занимаващ се с исляма и разполагащ с много средства", разясни лидерът на ВМРО.


"В книгата на Давутоглу и в политиката на Ердоган се въплъщава политиката на Турция - възстановяване на влиянието й навсякъде, където са бившите й земи", каза Каракачанов. И посочи като пример изказванията на политици от Турция. Кой поддържа войната и ислямистите в Сирия и Либия, попита той и отговори - Турция.


"В последните две години ДПС подкрепи Ердоган на изборите - човек, който слага забрадки, забранява на младите да се държат за ръце", изброи той. "Кмет от ДПС изпозва валията на Одрин в предизборна кампания", посочи Каракачанов.


По темата за руския самолет, преминал над нас, той коментира, че не ставало дума за хуманитарна помощ, а за живи хора, за делегация. "Другият маршрут е през опасни места, затова вероятно е предпочетен по-дългия маршрут над нас", предположи той.


"Има ситуации от години наред, в резултат на които светските режими, които задържаха потоците, бяха свалени и "мерси за пролетта". Вижте колко са жертвите за 20 години управление на Садам Хюсеин, вижте колко са за 5", посочи той.


"Сбъркана е политиката на западните държава, но ако искат да продължи касапницата, да се готвят за бежанци и за джихадисти. Счупи четирите крака на масата, пък после ще я ремонтираме като се обърне", заключи той.