ВК Марица може да играе на "Колодрума"

Това може да стане при голям интерес от страна на феновете

Волейболен клуб Марица (Пловдив) ще домакинства в спортната зала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" за мачовете във втория по сила европейски клубен турнир - този за Купата на ЦЕВ. Това заяви за Plovdiv24.bg мениджърът на клуба Борис Халачев.

"Зала "Колодрума" е с капацитет за 7000 привърженици е и голяма за нас. Едва ли ще можем да я напълним и затова ще домакинстваме в евротурнирите в спортната зала на Пловдивския университет. По-добре е да напълним залата на ПУ, отколкото да дойдат 1500 човека в многофункционалната спортна зала на Пловдив. От тази гледна точка мислим да играем в залата на Пловдивския университет. Ако има голям интерес или поне половината зала да се напълни, бихме играли на "Колодрума", коментира Халачев.

Марица стартира участието си в евротурнирите срещу Дофин (Шарльороа) - втори в първенството на Белгия от последните два сезона.

В първия си мач срещу Дофин, Марица ще гостува в Белгия между 27 и 29 октомври, а реваншът в Пловдив трябва да се състои между 12 и 14 ноември. Във втория кръг победителят от този двубой ще трябва да премери сили с победителя от сблъсъка между германския Шверинер (Шверин) и чешкия УП Оломоуц (Оломоуц). Загубилият пък ще премине в турнира за Купата на претендентите, където ще се изправи срещу победителя от срещите между германския Роте Рабен (Вилсбибург) и португалския Атлетико (Вила Нова де Фамаликао).