Трифон Иванов връчи на Бойко Борисов почетен плакет за особени заслуги в спорта

Спорт

10-09-2015, 14:12

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Премиерът откри обновения стадион „Ивайло” във Велико Търново

Премиерът Бойко Борисов откри днес обновения стадион "Ивайло" във Велико Търново, който стана един от най-съвременните у нас.
"Само преди дни - десетки милиони в София, днешния ден в Кърджали 70 милиона за пречиствателна станция, тук 10.7 милиона в стадиона 5 и нещо и в залите, сега отивам в Русе 34 милиона-кулата и университета. Само към днешния ден правителството открива инвестиции за към 120 милиона лв. и те всички са за здраве, защото пречиствателната станция дава чиста природа, спортните съоръжения ни дават здраво поколение, тези придобивки за докторите дават възможност огромна част от пациентите да се върнат след това в живота абсолютно здрави. Затова си заслужава по някой път да има проблеми, да ги преодоляваме, защото резултатите са много видими и отиват право при хората", каза Борисов.
На стадион "Ивайло" премиерът получи от футболната легенда Бончо Генчев лилава фланелка с №13 и обещанието, че ще бъде картотекиран в "Етър" като почетен играч. Друг от бронзовите медалисти от САЩ 94 - Трифон Иванов, връчи на Борисов почетен плакет на БФС за особен принос в развитието на спорта.