Сексробиня на джихадистите с изповед в ефир

Свят

11-09-2015, 12:32

Снимка:

©vchas.net

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Оцеляла язидка разкри истината за заложничката Кайла Мюлер

Американската заложничка Кайла Мюлер, за която се смяташе, че е загинала при въздушните удари над Сирия, се оказва, че изнасилвана и убита от джихадистите и главата на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади. Това твърди язидка, която е била секробиня на джихадистите, но е успяла да се спаси от робството им. Тя е била свидетел на униженията, на които са подлагали терористите Кайла. Момичето, по онова време на 15, даде напоително интервю за CNN, както и за BBC и Mail Online.


Язидката разказва, че първият път, в който Ал Багдади я видял, не я харесал, защото тя прекалено плачела. И я пратил да прислужва на трите му жени и шестте деца в контролирания от "Ислямска държава" иракски град Ракка. Веднъж малката се опитала да избяга. Но била хваната и пребита до смърт с градински маркуч. След това била затворена в тясна клетка за един месец. Там тя се запознала с Кайла Мюлер - активист за човешки права и хуманитарен работник от Прескот, щата Аризона. Мюлер бе заловена от джихадистите през август 2013 година в сирийския град Алепо, напускайки болница на "Лекари без граница".


Младото момиче твърди, че Багдади многократно изнасилвал Кайла. Жената се разплакана разказала на момичето, че Багдади я заплашил, че ще я направи своя съпруга насила. Ако откажела, той щял да я убие. "Като чух какво разказа Кайла, исках да избягам. И дори и предложих да избяга с мен, но тя отказа. Предупреди ме да внимавам какво правя, че ако избягам и ме хванат, ще ме обезглавят. Тогава ми каза, че Багдади я изнасилил четири пъти.


Пред Mail Online същата бивша сексробиня твърди ,че ислямистите са изтръгвали ноктите на Кайла и са я принуждавали да приеме исляма, пише Блиц.


Момичето избягва един път, но е хванато. Въпреки строгите мерки за сигурност язидката успява окончателно да се измъкне от терористите на 8 октомври миналата година. Запитана какво мисли за смъртта на приятелката си, тя казва: "Тъжно ми е, но твърдо не вярвам, че е загинала при въздушните удари".