Обновяват съоръжения от електрическата мрежа в областта

Мисия Добрич

11-09-2015, 16:50

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

В Добрич, с. Врачанци, Каварна и Шабла

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновяват поетапно съоръжения от електроразпределителната мрежа на територията на област Добрич. Дружеството изпълнява приоритетни проекти по ремонтната програма за 2015 година, с които се подобрява качеството на доставяната електрическа енергия. Ремонтните дейности се извършват по въздушната електроразпределителна мрежа. Подменят се стоманобетонни стълбове и старите медни проводници се подменят с нови усукани изолирани.

 Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи обновиха въздушната мрежа ниско напрежение на ул. „Железничарска“ в Добрич. Подменени са 6 железобетонни  стълбове от електроразпределителната мрежа с нови и е монтиран 650 метра усукан изолиран проводник. Ремонтираният участък от мрежата снабдява с електричество 50 домакинства в района.

В село Одринци, община Добрич, са подменени проводници по трасе с дължина 536 метра, включително и захранващи проводници до клиентите. Други 1400 метра проводници от електрическата мрежа са подменени в село Врачанци.

 В Шабла специалисти от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи реконструираха част от въздушната електроразпределителна мрежа на улиците „Черни връх“, „Търновска“, „Черно море“, „Нов живот“, „Приморска“, „Долина“, „Вихрен“, част от ул. „Нефтяник“ в града. Подменени бяха амортизирани от метеорологичните условия железобетонни стълбове. След направената инспекция на съоръженията са предприети мерки за стабилизиране на електрозахранването, като се  ремонтира уязвимият участък. Монтирани са нови стоманобетонни стълбове и нов усукан проводник по тях. В други райони на града се изнасят електромерни табла на границата на собствеността, като се подменят и проводниците от уличните стълбове до обектите на клиентите. С изпълнението на тези ремонти от програмата на дружеството ще се предотвратят аварии и ще се осигури качествено електрозахранване на клиентите.

 В Каварна, на ул. „Кирил и Методий“, също бе обновена част от електроразпределителната мрежа ниско напрежение. И там бяха сменени стълбове и въздушни проводници с нови. По въздушния двадесет киловолтов електропровод „Красен“ до град Генерал Тошево бяха подменени стари изолатори  с нови силиконови.

 Основен приоритет в дейността на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи е постигане на високото качество на доставяната енергия. Чрез ремонтната и инвестиционната програми, компанията продължава своята политика за повишаване на качеството на услугите, които предоставя на своите клиенти.