Кметът на Бургас Димитър Николов стана "Кмет на Европа"

Мисия Бургас

12-09-2015, 10:46

Снимка:

kmeta.bg

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Призът на градоначалника бе връчен от евродепутата Андрей Ковачев

Градоначалникът на Бургас Димитър Николов спечели приза "Кмет на Европа" в третото издание на конкурса "Кмет на годината", организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg и Информационна агенция "Фокус". Наградата му бе връчена от евродепутатът Андрей Ковачев.

"Благодаря за признанието за тези 4 години здрава работа . Използвам тази висока трибуна, за да благодаря на моя екип, с който реализирахме множество проекти през последния ми мандат. Имам една молба към всички присъстващи – винаги, когато имате възможност презентирайте успехите на българските кметове в Европа и навсякъде в чужбина. Трябва да правите това, защото ние постигаме успехи, съизмерими с тези на европейските ни колеги", заяви Димитър Николов.
Призът "Кмет на Европа" има европейски патент, издаден от Европейското патентно ведомство. Амбицията на организаторите са скоро тази награда да се превърне в европейска с помощта на Европейската комисия.
Третото издание на конкурса се проведе на тържествена церемония тази вечер в хотел "Маринела".
Конкурсът "Кмет на годината” е единствената по рода си церемония в България и се организира за трета поредна година. За първи път акцентът на наградите беше върху усилията на местната власт в целия й мандат.
На церемонията тази вечер присъстваха редица официални лица - министрите на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД "Околна среда" на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков./kmeta.bg/