Живко Тодоров стана "Кмет на годината"

На церемонията присъстваха Лиляна Павлова и Десислава Танева

Призът на старозагорския градоначалник се връчва в категорията "голяма  община" с население над 50 хил. души. Живко Тодоров е отличен за успешната работа в усвояване на средствата от  Европейския съюз и повишаването на жизнения стандарт на гражданите.

"Без доверието на старозагорци нямаше да постигнем тези отлични резултати. Чувствам се  удовлетворен, като виждам как всяко населено място в България се променя положително. Нека направим така, че България да бъде наистина едно добро място за живеене", разкри победителят Живко Тодоров.

Другите големи победители в тазгодишното издание на надпреварата "Кмет на годината" са градоначалниците на Панагюрище и Сливница.

Конкурсът "Кмет на годината" за трети път отличи най-успешните градоначалници. С цел да бъде възможно най-обективен и справедлив към всички кметове, тази година порталът на  българските общини - kmeta.bg награди кметовете на малка, средна и голяма  община. В гласуването участваха над 450  хиляди души.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство - Лиляна Павлова, на земеделието и храните - Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД "Околна среда" на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент - Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и  член на Комитета по регионалното развитие Андрей Новаков.