ГЕРБ представя кандидатите си за кметове в зала "Арена Армеец"

Политика

13-09-2015, 10:36

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Надъхват актива за нова изборна победа

ГЕРБ тръгва към местните избори отново със сбирка в столичната зала "Арена Армеец", където днес ще бъдат представени официално кандидатите за кметове в областните градове. Събитието е и своеобразно откриване на предизборната кампания, макар официалното й начало да е след седмица - на 25 септември.

Пред над 14 000 членове и симпатизанти на партията кандидатите ще бъдат представени от председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от партията. Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов също ще надъха актива за десета поредна изборна победа.

ГЕРБ се цели в най-малко 100 кметски поста в общините. Преди седмица Борисов обяви, че общият брой кметове и общински съветници на ГЕРБ и Реформаторския блок при добър резултат ще покаже дали управлението на държавата е безалтернативно. Според Цветанов, за да се смята, че управлението има подкрепа, участниците трябва да завършат изборите с над 130 кметове на общини. Амбицията на ГЕРБ е да има над 1700 общински съветници.

На представянето на кметовете ще присъстват народни представители и министри от ГЕРБ, кандидати за общински съветници, областни и общински координатори на партията, както и членове от всички областни и общински структури.

Ансамбъл "Българе", трио "Тенорите" и трио "Сопрано", както и групата Deep Zone Project, подгрявала до скоро предизборните инициативи на БСП, ще се погрижат за настроението на членовете и симпатизантите на ГЕРБ.