Кметът на Разград раздавал книжки със своя лик на първолаци

Животът

13-09-2015, 18:13

Снимка:

topnovini.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Теодор Ролев: „Жестът” с подаръка може да се тълкува единствено като евтина популистка предизборна агитация

Кметът на Разград Денчо Бояджиев използва за кампанията си и деца. Това съобщи днес на пресконференция Теодор Ролев, независим кандидат за кмет, подкрепен от Реформаторския блок, пише topnovini.bg. Той обясни, че изявлението му е относно подаръка, подготвен от общината, който ще получат бъдещите първокласници в първия учебен ден. На вътрешната страна на корицата на книжката „Моята родина България” са отпечатани снимка и послание на сегашния кмет на общината Денчо Бояджиев и кандидат за следващия мандат.
Според Ролев, „жестът” с подаръка може да се тълкува единствено като евтина популистка предизборна агитация. „Подобен акт е изключително грозен, циничен и отвращаващ, тъй като става дума за деца и за светъл семеен празник”, коментира Ролев.
Той заяви, че за отпечатването на специалния тираж са използвани парите на данъкоплатците и не е уместно с тях да се отправят послания към деца, които още не могат да четат. По този начин според Ролев Бояджиев прави опит да се манипулират родителите на първокласниците. „Мисля, че е проява на нечувана наглост от страна на Бояджиев да се използват обществените пари за подобен тип политическа агитация и лична изгода”, коментира Теодор Ролев.
Той счита, че идеята децата да получат подарък е чудесна, но те могат да се раздадат за Нова година или за други празници.
За случая с детската книжка, която според Ролев се използва за политически пиар е уведомен Регионалният инспекторат по образованието. Ако не последва реакция от страна на инспектората ще бъде сезирана и Общинската избирателна комисия, допълни Ролев.