US спецслужбите овладяли атака срещу Светия отец

Свят

14-09-2015, 11:52

Снимка:

bnews.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Папа Франциск ще бъще в САЩ между 22 и 27 септември

Американските спецслужби са предотвратили заплаха за сигурността на папа Франциск, който ще посети САЩ между 22 и 27 септември, предадоха информационните агенции.

Информацията беше огласена от председателя на комисията по национална сигурност към камарата на представителите в американския конгрес Майкъл Маккол.

Пред телевизия ABC той коментира, че е много обезпокоен от съдържанието на секретната информация, предоставена на комисията от американското разузнаване.

"Много внимателно следим за вероятни заплахи за сигурността на папата по време на неговото (предстоящо - б.р.) пребиваване в САЩ. Предотвратихме една конкретна заплаха." - допълни Маккол в отговор на въпрос дали има поводи за безпокойство по отношение на сигурността на папата заради ИДИЛ.

Председателят на комисията по национална сигурност не огласи подробности във връзка със случая, информацията по който е класифицирана.

Той призова гражданите да бъдат бдителни и да помогнат за обезпечаването на сигурността на папата при визитата му в САЩ.
Самият Маккол също е католик.

Главата на римокатолическата църква ще пристигне във Вашингтон на 22 септември. Той ще посети и Ню Йорк на 25 септември, а на 26 и 27 септември ще бъде във Филаделфия.

Папа Франциск ще се срещне с президента Барак Обама и ще говори пред американския конгрес, както и пред Генералната асамблея на ООН.