Апелативният съд оправда бившия вътрешен министър Цветанов

Крими

14-09-2015, 13:57

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

На заседанието бе изслушан ексшефът на ГДБОП Станимир Флоров

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов бе оправдан по делото за отказа му да разреши използването на СРС, известно още като делото на 6-те "не"-та. Решението е на Софийския апелативен съд и бе взето само на едно заседание.


Делото бе върнато от ВКС преди 3 месеца с мотива, че предишният състав на Апелативния съд е бил пристрастен.


На съдебното заседание бе изслушан бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров. С неговите показания трябваше да се установи дали Цветанов е имал връзка с Орлин Тодоров и има ли истина във внушението, че като МВР шеф той е отказал да позволи СРС-та срещу него от гледна точка на по-нататъшното му кариерно израстване.


Бившият вътрешен министър бе осъден на две инстанции, едната от които - Апелативният съд, за това, че е отказал да запише позволено от съдия прилагане на специални разузнавателни средства срещу бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров.


На две инстанции Цветанов получи 4 години зад решетките. Магистратите от Върховния касационен съд обаче решиха, че колегите им от апелативния състав са били пристрастни и не са позволили повторен разпит на бившия главен секретар Калин Георгиев, като същото се отнася и за съдията от СГС.