„Купа Каварна“ приключи с успех за каварненския тим

Мисия Каварна

14-09-2015, 14:33

Снимка:

Община Каварна

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отново карате в Каварна

Участие в турнира взеха 128 състезатели от 16 отбора

Десетият международен турнир по карате „Купа Каварна“ приключи с успех за каварненския тим. Традиционната надпревара се провежда под патронажа на кмета на община Каварна Цонко Цонев, който вчера лично даде старт на първенството, заедно със заместник-кмета Галя Иванова. Официален гост на откриването беше  Емил Атев – генерален секретар на Българската федерация по карате и Тони Петров - главен инструктор в МВР и треньор на националния полицейски отбор по карате.

Участие в турнира взеха 128 състезатели от 16 отбора от страната и един отбор от Румъния, в дисциплините „Ката“ и „Кумите“. Отборът на домакините от Клуб по бойни спортове „Калиакра“ се представляваше от 10 състезатели в двете дисциплини.

Турнирът за тях приключи успешно с общо 23 заслужени медала, което нарежда клубът сред първенците, заедно с тима на „Самурай“ град Добрич и „Шото-Витяз“ – Силистра. Отборно мъже и жени най-добре представили се са Централен Полицейски Карате и Джу Джицу клуб /ЦПКДК/. При мъжете полицейски клуб Каварна заема трето място.