Много повече първолаци прекрачиха уличищния праг за първи път в Бургас

Мисия Бургас

15-09-2015, 11:17

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Частните училища ще трябва да плащат, за да получат пари от държавата

Кметът разкри, че се планира обновяване на всички спортни площадки и училищни дворове

2396 са първокласниците тази учебна година в Бургас. Това е с 50 повече от предходната, а ОУ „Братя Миладинови“ е първенец по брой на първокласници в цялата страна. Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева дадоха старт на първия учебен ден там. Тържеството се състоя в обновения с нови плочки, пейки и ограда училищен двор. Реконструкцията му е със средства на Община Бургас в размер на 220 000 лева. 

Кметът разкри, че се планира обновяване на всички спортни площадки и училищни дворове на територията на Община Бургас. Това ще стане със средства на ОП "Регионално развитие", както и с помощта на общината. "Сградите вече навсякъде са санирани. Ремонтирани са училищните стаи, но не сме доволни от площадките. В ОУ „Братя Миладинови“ дворното пространство беше благоустроено, поставена беше сцена за изкуства", допълни Николов. Той призова децата да внимават, когато пресичат улиците в града, а родителите им да дават път на учениците и да спазват пътните правила.

"Всички училища са готови и украсени. Пожелавам на колегите си учители да бъдат много търпеливи и успешна учебна година за всички. Мисля, че нямаме проблем със сформирането на учителските състави. През лятото имаше достатъчно обявени нови работни места", сподели от своя страна зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.