Тодор Танев знае за протестното писмо от 91 Немска гимназия

Животът

16-09-2015, 14:44

Снимка:

©btvnovinite

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Директорката сигурно е изморена от толкова години работа, коментира министърът

Министърът на образованието Тодор Танев ще покани за разговор директора на Немската гимназия в София Вера Катранджиева, след вчерашния протест на недоволни от цялостното й управление. В отворено писмо ученици, родители и бивши възпитаници на гимназията изразяват съмнения в нейната компетентност и призовават тя да се оттегли.


"Мисля, че проблемът в тази гимназия отдавна е наличен. Не знам защо не са вземани мерки преди. Аз си спомням, когато директорката преди години поздрави учениците по следния начин: "Ние сме най-доброто училище и единственото, което важи от Калотина навън". Аз не деля българските училища, нито пък приемам директорите да казват кое българско училище е единственото европейско", коментира министър Тодор Танев пред БНР.


Той потвърди, че е получил отвореното писмо на учениците от 91-ва Немска гимназия.
"Получих го и го разбирам абсолютно. Между редовете съм го чел достатъчно внимателно. Много съжалявам за това, което се е случило. Ще имам среща, разбира се, с моята колежка от Немската гимназия. Вероятно е доста изморена вече от толкова години работа на този пост", заяви Танев.