Европейски ден на спорта ще се проведе в Благоевград

Събитието е на 18 септември /петък/ от 8:00 до 20:00 часа

Европейски ден на спорта ще се проведе в Благоевград. Инициативата е част от кампанията на Министерството на младежта и спорта за провеждане на Европейска седмица на спорта и се организира от Община Благоевград, съвместно със спортните клубове и училищата в града. Събитието ще се проведе на 18 септември /петък/ от 08:00 до 20:00 часа. Мероприятия ще има през целия ден в спортен комплекс “Пирин” и зала “Скаптопара”.

Целта на събитието е клубовете да представят пред родители, деца, гости на града възможностите за спорт в общинските бази на Благоевград. От 16:00 часа до 20:00 часа в комплекс “Пирин” ще се проведат демонстрации на различни видове спорт. В тях ще вземат участие КСГ „Л. Солачки“ – спортна гимнастика и батут, естетическа гимнастика „Прима“, таекуондо клуб „Фолкън“, боксов клуб „Македония“, спортен клуб „Самбо-Дети“, боксов клуб „Македония“, боксов клуб „Ипон-зенит“, гимнастически спортен клуб „Пирин – Благоевград 2011“ и спортен клуб по канадска борба „Спартак“ и др.

По същото време на паркинга пред ученическия интернат ще бъдат представени  рекламни материали на спортните клубове,  развиващи дейност на територията на община Благоевград.