И тази година ще има обществена трапезария в община Каварна

Мисия Каварна

17-09-2015, 11:15

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две училища в Каварна откриха учебната година с рок звънци

Желаещите да ползват услугата подават заявление-декларация

Кметът на община Каварна Цонко Цонев подписа договор с Министерството на труда и социалната политика за осигуряване на обществена трапезария, финансирана чрез Фонд ”Социална закрила”.
Услугата се предоставя ежегодно от края на 2007 г. и е насочена към задоволяване на потребностите от храна, за жители на общината в неравностойно положение.
Предмет на договора е реализиране на дейностите по обществена трапезария за 30 бенефициенти, които ще получават услугата през зимните месеци на годината.
Обществена трапезария включва супа, основно ястие и хляб. Храната  се приготвя в кухнята, и се предоставя в стола на Домашен социален патронаж - Каварна.
Потребители на социалната услуга могат да бъдат:
• Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от  Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане;
• Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
• Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/;
• Скитащи и бездомни деца и лица.
Желаещите да ползват услугата „Обществена трапезария” подават заявление-декларация по образец до кмета на Община Каварна в сградата на Община Каварна, ул. „Добротица” №26, ет. ІІ, стая 312, до 25.09.2015 г.