Ревматологично болни поздравяват Здравната каса с марионетка

Парите

17-09-2015, 11:27

Снимка:

©Big5.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Написали са и честитка с ироничен текст заради потъпканите им права

За 17 септември - празникът на Вяра, Надежда, Любов Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ) "поздравява” символично с картичка и дървена марионетка НЗОК за непроявеното състрадание и човешко отношение към българските пациенти с ревматологични заболявания.


Техни представители настояват за равен достъп до биологични медикаменти на пациентите с различна давност на заболяването. Те искат отпадане на Изискването за задължителна диспансеризация, уредена от Наредба 39 за Профилактичните прегледи и диспансеризацията.


Друго настояване е за опростяване на процедурата за смяна на един биологичен медикамент с друг при наличие на нежелани реакции или при незадоволителен ефект.


От организацията подготвиха поздравителна картичка към Здравната каса с текст, в който се посочва: "Този 17 септември 4000 български пациента посрещат обезверени и със страх в сърцето. В днешния ден хората си подаряват четирилистни детелини за късмет, но ние ви подаряваме марионетка - за да ви припомня това, което направихте с нас, без нашето знание и съгласие”.