Цецка Цачева прие почетния караул за празника на София

Мисия София

17-09-2015, 13:09

Снимка:

©5 minuti Sofia.bg

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Патриарх Неофит присъства на тържествения водосвет пред базиликата "Света София"

Почетният караул по повод 17 септември - празникът на София беше приет от председателя на парламента Цецка Цачева.Тържествени водосвет отслужи браницкият епископ Григорий в присъствието на патриарх Неофит.


На площада пред черквата "Света София" бяха министърът на културата Вежди Рашидов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутати, посланици, общински съветници.


"За 4 години построихме 21 км метро, което всеки ден ползват 350 000 софиянци, осигурихме 13 200 нови места в детските градини, завод за преработка на отпадъци, инвестирахме в откриване на културно-историческото наследство на града.


По улиците на столицата вече се движат 226 нови автобуси, трамваи и тролеи, като до 2020 г. целта ни е средната възраст на автобусите да е 7 години. Днес отваря врати и Музея за История на София. Градът се променя, но имаме още много работа. Това каза кметът на София Йорданка фандъкова след тържествения водосвет.


По-рано на тържествената сесия на столичния общински съвет званието почетен гражданин на София получиха бившият посланик на Германия Матиас Хьопфнер и треньорът по борба Христо Мирянов.