Сирийци край Одрин започнаха гладна стачка

Свят

17-09-2015, 17:13

Снимка:

independent.mk

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Целуват хляба и храната, оставят ги непокътнати

Голяма група сирийски мигранти в близост до Одрин е започнала гладна стачка. Те отказват да приемат вода, храна и всичко, което им предложат местните власти, предаде БГНЕС.


Към гладния протест на мъжете, който започна късно тази нощ, се присъединяват и деца. Местни жители разказаха, че са виждали с очите си да целуват хляба и храната, и после да ги оставят непокътнати. Протестиращите искат гръцките власти да отворят границата и да им позволят да продължат своя път през територията на Гърция за държавите от Западна Европа.


В околностите на Одрин има около 1200 сирийски мигранти. Те са се разположили край магистралния път за Истанбул. Около 600 души, сред които много деца, блокирани на автогарата, са пристигнали от сринатия Алепо. Те са обсадили тревните площи около административната сграда, от миниатюрни палатки излизат по 6-7 души, други продължават да спят под открито небе, завити в одеяла с логото на Червения полумесец. За контакт с тях и за снимки се чака появата на полицейския комисар, за да разреши достъпа на външни хора.