Димчо Ненов: Тренираме по един начин, играем по друг

Спорт

18-09-2015, 09:10

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добруджа и Черноморец ще играят в турнира за купата

Той разполага едва с 12 здрави футболисти

Няма как да  сбъркам състава, заяви на традиционната пресконференция днес ст.треньорът на Добруджа Димчо Ненов преди футболната среща  с Банско в събота. Той разполага едва с 12 здрави футболисти.

Проведено е разузнаване на съперника, който е далеч от миналогодишната си класа и също изпитва трудности, затова и всеки ще се бори за точки, а мачът се оформя като много психологически. Надеждата е да няма напрежение в редиците на Добруджа.

Петима футболисти имат здравословни проблеми, съобщи ИА Добруджа. Даниел Генов е с пукната костица, 2 седмици е бил в гипс, сега 2 седмици прави рехабилитация чрез физиотерапия и ще се включи в тренировки през следващата седмица. Трайно контузен е Николай Илиев, който има проблем с хрущяла на коляното,  чак докторът на Лудогорец го е консултирал и в понеделник също ще се включи в тренировките. Костадин Ничев разкъса мускулни влакна по време на последния домакински мач, проведе лечение и най-вероятно ще бъде на разположение в събота, казва треньорът. Тошко Колев е получил разтежение на адуктор по време на мача в Панагюрище и е подложен на лечение. Симеон Митев от юношите също е имал  проблеми с коляното, пропуснал е две седмици, но ще бъде на разположение като евентуална опция, заяви старшият.  
Важно е това, което тренираме да го приложим в игра, защото основният ни проблем е, че тренираме по един начин, а играем по друг. А с резултатите, които показваме, пътят е ясен …Само с добра игра и резултати можем да опровергаем очакванията (за В група). Вярвам в момчетата и в амбицията им да покажат коренно различна игра за разлика от последните два домакински мача. Причините са много и са обективни, обясни специалистът. Продготовката протече оптимално, но голяма част от търсената селекция не се осъществи, тези, които привлякохме дойдоха късно и не могат да наваксат, затова и се контузват. Има дисбаланс в отбора, липси в офанзивен план, напускането на важни имена като Атанас Илиев и Радой Божилов, отвориха огромни дупки на терена, а хората, които взехме трябва доста да се постараят. В региона има местни момчета, но не са изчистени предишни отношения с тях и сега не можем да ги използваме. Винаги съм искал да работя с хора, които милеят за отбора, да са добри футболисти и да са местни– от това по-хубаво няма.