Цветни хвърчила в небето над Шабла

Добрич Лайф

20-09-2015, 13:32

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ути Бъчваров отново в Шабла

Фестивалът се провежда като еднодневен, посветен на хората от приморска Добруджа, житото и червеногушата гъска

Фестивал на хвърчилата ще се проведе за пета година в Шабла.  Той се реализира в местността „Малкото море“, южно от фара на нос Шабла. Парадът на хвърчилата осигурява целодневно пребиваване на открито, усмивки, творчество, движение и задължителното обветряне. От първото му издание през 2011 година той се превърна в предпочитано септемврийско събитие за много хора от региона, както и за гости от други места в страната.

Издигане на готово хвърчило, изработване на такова на място, демонстрации на различни видове хвърчила, авиомодели и други летящи обекти, конкурс за най-оригинално, най-високо летящо и най-акробатично хвърчило – всичко това очаква любителите на простора. Организаторите са се погрижили и за разнообразна съпътстваща програма. По традиция в района ще бъдат разположени шатри, където ще се помещават арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и картички, за сътворяване на птици от естествени материали, за демонстрация на техники за декорация и рисуване. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири. Ще бъдат организирани пешеходни екскурзии до Тузлата и Тюленово. В три времеви блока на импровизираната сцена ще вървят различни танцови, музикални и театрални прояви, съпътствани с викторини на тема морето, природата и фестивала.

Фестивалът се провежда като еднодневен фест, посветен на хората от приморска Добруджа, житото и червеногушата гъска. Той се организира от община Шабла и Зелен образователен център с подкрепата на Сдружение за опазване на дивата природа.