Кастинг: Университет търси голи модели за 3.30 лева на час

Животът

23-09-2015, 00:11

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Топмоделите от 90-те блеснаха в нова фотосесия (видео)

За предпочитане са по-възрастни хора с характерни лица

Модели за рисуване на облечена фигура и голо тяло търси катедра "Педагогика на изобразителното изкуство" в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Таксата за позиране е 2.20 лв. на час за облечените и 3.30 лв. за обектите, които ще позират полуголи, пише "Телеграф".Полуголи, защото в длъжностната характеристика на модела за голо тяло влиза да е по бански. По принцип повече се харесват по-възрастни модели с по-характерни лица, така че студентите да могат да постигнат приликата. Старците обаче не се съгласявали да позират по бански. В университета навремето имало култов старец - дядо Васко, вече покойник, който бил единственият навит да застане пред аудиторията с яркосините си плувки.
Мъже с бирени коремчета и вграден airbag нямат шанс, защото се търсят "четливи модели", както се изразява една от преподавателките в университета "да се вижда тук-там някоя кост под тапицерията". За заоблени модели изключения се правят само за жени.
Продължителността на една постановка за рисуване е между 10 и 14 часа, които се разпределят равномерно в два или три дни.