16 души се борят за кметския стол на Пловдив

Мисия Пловдив

23-09-2015, 16:18

Снимка:

bgdnes.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

25 са листите на партиите и коалициите, които ще участват на предстоящия местен вот

16 кандидати за кмет на Пловдив регистрира ОИК, съобщи Деница Чингарова, председател на пловдивската комисия.
Общо 25 са листите на партиите и коалициите, които ще участват на предстоящия местен вот на 25 октомври. Всички решения на комисията са поместени на сайта в електронен вариант, уточни Чингарова.
Днес в 15 часа се тегли жребият, с който ще станат ясни номерата на участниците в изборите.


Ето и имената на кандидатите за кмет на Пловдив. Първи в ОИК-Пловдив се регистрира кандидатът на БСП Георги Гергов. За втори кметски мандат кандидат е регистриран от ГЕРБ настоящият кмет Иван Тотев. Другите участници в надпреварата за градоначалник са Здравко Димитров, подкрепен от Реформаторския блок, Славчо Атанасов  от Патриотичен фронт, Дани Каназирева - "Съюз за Пловдив”, Павел Шопов от "Атака", Георги Илчев от АБВ, ДПС е с кандидат за кмет Венцислав Каймаканов, ББЦ с Атанас Панчов.


Другите кандидати са Яшар Асан от ПП "Солидарност”, Петрана Владимирова от "Обединени зелени”, арх. Илко Николов от "Движение Пловдив утре“, Красимир Куцаров от "Глас народен”, Христо Алексиев от "Нова алтернатива”, Никола Ранчев от "Българска пролет” и Ангел Чакъров от Движение за социален хуманизъм. Официално предизборната кампания започва на 25 септември, сигнали за нередности се подават в ОИК - Пловдив, която се намира на XII етаж в бившия партиен дом.