Ученици ще пишат книги от рециклирана хартия

Животът

23-09-2015, 16:46

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Галерията ще ги насърчава да събират хартиени отпадъци

Ученици в Добрич ще подготвят свои авторски книги от рециклирана хартия по проект с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура", съобщиха от художествената галерия. Проектът "Истории от хартия" на културния институт ще привлича младата публика през цялата учебна година.
Галерията ще насърчи ученици от седми до дванадесети клас в кампания за събиране на хартиени отпадъци, съобщава БТА. В творческа работилница ще бъде даден път на експерименти при забъркване на хартиена каша и ръчно леене на хартиени листи, поясни ръководителят на проекта Недко Недков. По думите му младите творци ще бъдат поощрени да разкажат свои лични истории - може и под формата на комикси, в новосъздадените книги.
В галерията ще има уроци за историята на хартията, за пътя до книгата и има ли опасност познатите хартиени форми да бъдат изместени от компютъра. Гимназистите ще започнат практическите занятия с колажи и апликации, а накрая ще представят своите авторски книги в изложба.
Галерията черпи опит за новия образователен продукт от многогодишните издания на международния пленер "Хартията". С "Истории от хартия" целим да отворим хоризонтите на въображението на най-младите посетители и да разширим публиката на музея, казаха от художествената галерия.