Боян Йорданов: Предпочитам да говорим на терена

Радвам се,че отново съм сред моите колеги

След операция на рамото и близо една година извън терена, в националния отбор на България се завърна диагоналът Боян Йорданов. Той е сред момчетата, завоювали бронзовите медали от Световното първенство през 2006 г. и от Световната купа през 2007 г. Левичарят, който често е наричан „поразяващата ръка“, се радва на голяма популярност сред родните фенове. Именно с тяхното присъствие на мачовете ни от Европейското първенство е свързана и една негова мечта. Ето какво заяви Боян Йорданов пред официалният сайт на Българска федерация по волейбол volleyball.bg за подготовката и състоянието си преди Евроволей 2015.

 

- След дълго отсъствие отново си в националният отбор. Как се чувстваш?

 -Страхотно. Радвам се, че отново съм сред моите колеги. Емоцията е много голяма!


- Не взе участие по време на двустранната игра на националите в събота в "Арена Ботевград".  Как върви възстановяването ти?

- Точно тук е въпросът. Има известни усложнения, получиха се възпалителни процеси след операцията. Така че за момента съм на малко по-облекчен режим.


- Ще успееш ли да бъдеш 100% готов за Европейското?

- Не остана много време… Не знам, ще видим тази седмица как ще реагира рамото ми на терапията. Все пак няма как да спра да тренирам. Както казах, на по-облекчен режим съм, но участвам активно в заниманията. Силно се надявам да успея да бъда готов за Европейското.

 

- Ще бъдеш ли разочарован ако не успееш да се възстановиш?

- При всички положения у мен ще има разочарование, защото аз гледам доста оптимистично на нещата. Все пак вярвам, че ще успея да се възстановя. Изследванията показаха, че операцията е успешна и всичко е наред. Въпросът е, че когато се направят малко по-големи натоварвания, това е нормална реакция след операцията. Получило се е възпаление на сухожилие, по което са работили. Не е нещо притеснително. Лошото е, че вече няма време за по-дълго възстановяване до Европейското първенство. Но ще се опитам да съм оптимист до край!


- Какъв е коментарът ти за работата с Пламен Константинов?

- Преди с Пламен бяхме съотборници. Сега за пръв път имам възможността да съм под негово ръководство като треньор. Смятам, че за момента провеждаме добра подготовка. Отсега нататък ще трябва да наблегнем повече на игровото състояние на отбора. Предстоят контролни срещи. Имаме нужда да влезем в игрови ритъм. Пожелавам на всички да успеем да влезем в топ форма за Европейското.

 

- Докъде се простират твоите мечти за Европейското?

- Не обичам предварителни приказки. По–добре да говорим на терена!


- Кой ще спечели Евроволей 2015?

-Това никой не го знае. Но да си пожелаем това да бъдем ние!


- Какъв е твоят призив към родните фенове и българската общественост?

- На мен ми беше голяма мечта да играя на голям международен форум в "Арена Армеец" пред препълнени трибуни. Независимо дали ще имам възможност, или не, това е националният отбор на България и той трябва да бъде подкрепен по всякакъв начин. Не всеки ден сме домакини на Европейско първенство, така че призивът е такъв: подкрепете ни, отборът има нужда от вас, а аз съм сигурен, че ние ще направим всичко възможно, за да ви зарадваме!