Почетоха паметта на загиналите за свободата на Южна Добруджа

Мисия Добрич

25-09-2015, 11:46

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добрич празнува!

75-години от възвръщането територията към България

С военен ритуал на представителни части на Военноморските сили във военното гробище-музей в Добрич бе почетена паметта на загиналите за свободата на Южна Добруджа.
На 25 септември 1940 година българските войски влизат в Добрич, за да възвестят възвръщането на града в пределите на България, станало възможно с подписването на Крайовския договор.
В Деня на Добрич свещеници от местните храмове отслужиха заупокойна молитва в мемориалния комплекс, където са погребани няколко хиляди войници и офицери, участвали в Добричката епопея през 1916 година.
На паметника във военното гробище-музей бяха положени венци и цветя от депутата в Европейския парламент Мария Габриел, народни представители, от общината, областната управа, почетни граждани на Добрич, представители на политически партии и институции.
Граждани днес отдават почит и на паметниците на генерал-лейтенант Тодор Катранджиев, генерал-лейтенант Иван Колев, на кръст-паметника на загиналите в Добричката епопея и на други паметни места.
Проявите за празника на Добрич и 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към България продължават с тържествено заседание на Общинския съвет.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен