Кристалина Георгиева е почетен гражданин на Добрич

Добруджанци

25-09-2015, 12:51

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

25 септември - Ден на Добрич!

На тържественото заседание присъства депутатът в Европейския парламент Мария Габриел

Заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар Кристалина Георгиева е новият почетен гражданин на Добрич. На празника на града Общинският съвет обяви на тържествено заседание присъждането на приза.
Кристалина Георгиева беше при пострадалите хора в Добрич след водното бедствие, което сполетя града през юни 2014 година, съобщи БТА. Благодарение на нейната подкрепа и на общите усилия община Добрич получи от фонд "Солидарност" на Европейския съюз финансова помощ за възстановяване на щетите от пороя по инфраструктурата и за превенция, която в световен мащаб вече е водещ приоритет в борбата с природните бедствия, посочи председателят на Общинския съвет Ангел Табаков мотивите за удостояването с отличието.
Призът ще бъде връчен на Кристалина Георгиева при очаквано нейно посещение в Добрич, съобщиха от общината.
Еврокомисарят поздрави във видеообръщение гражданите на Добрич със 75-ата годишнина от възвръщането на града в пределите на България. Георгиева посочи, че в общината е свършена отлична работа с европейски средства. По думите й Добрич има най-красивия градски парк в страната, ново регионално депо за битови отпадъци, обновени училища и улици, даден е силен тласък на икономическото развитие. "Вашият успех е успех за цяла България", заяви във видеообръщението еврокомисарят, като допълни, че през тази година страната се нарежда на осмо място в ЕС по усвояване на средства от европейските фондове.
Депутатът в Европейския парламент Мария Габриел изтъкна в словото си на тържественото заседание, че подписването на Крайовския договор, с който става възможно възвръщането на Южна Добруджа към България, и днес носи послание за обединение.