Кметът: Ще развиваме София като Зелен град, с уютна среда до домовете

Мисия София

25-09-2015, 14:20

Снимка:

©Алексей Димитров

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Йорданка Фандъкова откри кампанията на ГЕРБ, представяйки плановете си за столицата

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова откри официалната предизборна кампания на ГЕРБ в НДК, като представи програмата си за управление на столицата за периода 2015-2019 година.


"Зададохме посоката на развитие на града и го променяме с бързи темпове. Винаги съм заставала пред Вас с ясни ангажименти и конкретни проекти. Вярвам, че на честното и открито отношение се гради доверието, което получаваме. А силата е не в обещаното, а в постигнатото", каза настоящият столичен кмет Йорданка Фандъкова.


"Вярвам, че София става по-добър град за живеене, по-добър за децата ни, за младите, за работещите, за възрастните и за хората в неравностойно положение. Гордеем се с постигнатото и знам, че има още много работа за вършене. Затова отново искам вашето доверие. Имаме ясна визия и план за развитието на София.
Подготвили сме амбициозна програма, която стъпва на постигнатото и развива София като Зелен град, фокусиран върху по-добрите условия на живот за хората. Това са по-чистият въздух, намаляването на шума, чистата околната среда, пестенето на енергия. Всичките ни проекти, по които работихме, са мерки в тази посока", подчерта Фандъкова.


Тя изброи постиженията в работата си през изтеклото време на своето управление и очерта перспективите и плановете си при евентуален бъдещ мандат.


"Новият ни приоритет е да започнем масирани ремонти в кварталите – на улиците и тротоарите. Заедно с програма за ново енергийно ефективно улично осветление.
Целта ни е да създадем подредена и уютна среда до домовете. Затова разширяваме и програмата за поддържане на междублоковите пространства. Започнахме системната грижа за парковете и сега никой не отрича, че София е много по-зелена", каза Фандъкова.

 

"В последните седмици чух заканите на всички кандидати и от ляво, и от дясно да постигнат резултат, който да им осигури блокираща квота в Общинския съвет. Столичани добре познаваме този модел на управление, който доведе до блокиране в развитието на София", подчерта Йорданка Фандъкова.

 

"Политиците често казват, че работят за младите, бих добавила, че освен да работим за тях, трябва да работим заедно с тях", каза Фандъкова и представи младите хора, които са част от листата за общински съветници на партия ГЕРБ.