Хърватският премиер: Сърбия не е държава, тя не прави нищо

Региони

28-09-2015, 11:33

Снимка:

breitbart.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

В тази криза ще покажем истинското си лице, обеща военният министър

"Аз искам нашият източен съсед да функционира като държава, което може да стане, но те не желаят това. От тази сутрин Сърбия не е държава. Възможно е да нямат достатъчно ресурси и функционират по-слабо от Хърватия, но Сърбия не се намира в Третия свят. Тя не прави нищо".


Това каза хърватският премиер Зоран Милованович по повод бежанската криза и напрежението между властите в Загреб и Белград около този проблем, съобщиха БГНЕС и Индекс. За 12 дни от Сърбия в Хърватия са пристигнали над 75 000 мигранти. Само вчера техният брой е 3482.


Милованович каза, че най-много се интересува от отношенията със западните държави. Аз съм в постоянен контакт с австрийския канцлер, който ръководи най-потърпевшата държава. "Непрекъснато разменяме информация и за мен, това е най-важното - това е Западна Европа", каза още Зоран Милованович по време на партийна среща в град Сисак.


"Защо намалява броят на мигрантите, никой не знае, дори и министърът на отбраната на страната ни. Може би, защото е студено в Гърция. Възможно е една част да е потеглила към България и Румъния. Имаше нещастен инцидент в Средиземно море....Но пред нас е нощта", каза хърватският министър на отбраната Анте Котроманович късно снощи при визитата си на един от временните лагери, недалеч от границата със Сърбия. Той припомни, че всеки ден в съседна Република Македония влизат по около 5000 души.


"Всички те трябва да преминат и през Хърватия", каза Котроманович. "Ние сме добре организирани и знаем какво да правим", каза още той. "Нашата държава знае какво иска. Спокойно, мирно и хуманно ще извършим тази работа, която е доста тежка. В тази ситуация Хърватия ще покаже своето истинско лице", каза още Котроманович.