Червен код в Бургас. МОСВ предупреждава: Бъдете готови за извънредни мерки

Животът

28-09-2015, 14:37

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес ще е дъждовно

Южно от Бургас вълнението на морето може да достигне 5 бала. "Времето е много опасно

Националният институт по метеорология и хидрология НИМХ – БАН обяви за 29 септември червен код за дъжд и вятър в Бургаска област. Очакват се значителни валежи със сумарни количества за денонощието до 60-70 л/кв. м, а в крайните южни райони от областта са възможни и по-големи количества. Ще духа силен, по крайбрежието на морето и бурен северен вятър. 
Южно от Бургас вълнението на морето може да достигне 5 бала. "Времето е много опасно. Прогнозирани са изключително интензивни метеорологични явления. Възможни са големи материални щети и нещастни случаи. Следвайте нарежданията и всички съвети на компетентните органи и бъдете готови за извънредни мерки", предупреждават от МОСВ.
В сряда  също се очакват превалявания, като минималните температури ще са между 8 и 13 градуса. По Черноморието ще продължава да е ветровито. Община Бургас предупреждава гражданите да бъдат особено внимателни, когато са навън и ги съветва, ако не им се налага да не излизат от домовете си. Призовават се гражданите да обезопасят терасите на домовете си от падащи предмети.