"Комиците" ще веселят старозагорци за празника им

Стара Загора Лайф

28-09-2015, 14:46

Снимка:

sbj-bg.eu

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Пъстра палитра от събития е подготвила Общината за 5 остомври

Редица концерти, спортни и културни събития, празнични веселия и Луна парк за най-малките включва програмата на Община Стара Загора за честването на празника на града – 5 октомври, съобщават от пресцентъра на общината.


В нея има още научна конференция "100 години от включването на България в Първата световна война", клавирен концерт на проф. Ромео Смилков, улица на занаятите, откриване на нов библиотечен филиал на библиотека "Родина", общоградски лекоатлетически крос, и др.


Празничният концерт на Държавна опера - Стара Загора "Настроение с Гершуин"е на 04.10.2015 г. от 19:00 ч. на Античния форум. От 1 до 11 октомври в южната част на новия парк е организиран Луна парк със забавления за най-малките. Цялата програма е публикувана на официалния сайт на Общината.


В самия празничен ден 5 октомври, /понеделник/, от 9:00 ч. в катедрален храм "Свети Димитър" ще се състои тържествена Света литургия, а от 10:00 ч. на площада пред общината ще започне военен ритуал за издигане на националното знаме. Химнът на Република България за първи път ще бъде изпълнен акапелно от гост-солиста Александър Крунев.


Зад пилоните на знамената ще застанат Петра Мечева – новият носител на званието "Почетен гражданин на Стара Загора" и номинираните за наградата – Снежина Дескова и Пенка Павлов. На трибуната при гостите ще бъдат и делегации от побратимените градове Крушевац, Самара и Новгород. Празничното шествие с участието на представителите на областната и общинската администрация, Тракийският университет, културни институти и учебни заведения в града ще тръгне по централния булевард в 10:30 ч.


Час по-късно на площада пред общината ще започне концерт на Фестивален военен оркестър с участие на представители на военните оркестри от Велико Търново и Стара Загора. Традиционната годишна изложба на старозагорските художници "Есенен салон' 2015" се открива от 18:00 ч. в изложбена зала "Байер".


Кулминацията на празничната програма е големият концерт на "Комиците" под наслов "Аз обичам Стара Загора!", който ще започне в 18:30 ч. В него участват Любо Нейков, Ненчо Илчев, Петьо Петков, Влади Ампов – Графа, Михаела Филева, Вензи и Били Хлапето. Празничният ден ще завърши с ефектни илюминациии и фоейрверки.