Лукарски: Депутати да не кадруват в държавни предприятия

Животът

28-09-2015, 17:44

Снимка:

bnr.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Методи Андреев се меси в управлението на ВМЗ системно, гневи се министърът

Не е работа на депутатите и на политическата власт да се месят в държавни предприятия, а откак съм министър, Методи Андреев непрекъснато се опитва чрез натиск или молби да кадрува във ВМЗ. Така отговори днес министърът на икономиката Божидар Лукарски на въпрос за изявлението на депутата от ГЕРБ с искане за неговата оставка, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.


Отговорността за ВМЗ носи принципалът в лицето на Министерството на икономиката, кадруване от други, извън него, не е приемливо, каза още Лукарски. По същия начин министърът реагира и на въпрос за готвен протест от синдикатите в българо-руското съвместно предприятие "Автоелектроника" в Пловдив.


Ако възмущението им е свързано само със смяната на управляващия генерален директор Славчо Терзиев, това е работа единствено на принципала, а не на синдикатите, да бъдат така добри да не се месят в кадровата политика на Министерството на икономиката, каза още той и допълни, че днес представители на "Автоелектроника" са на среща в министерството в София.


По обед в Пловдив бе обявен протест от името на синдикат "Подкрепа". Що се отнася до ВМЗ- Сопот, министърът допълни, че кризата там е отминала отдавна и от миналата година предприятието върви нагоре. Тази година бележи своеобразен рекорд с производство за 40 млн. лв. само през двата летни месеца юли и август.