„Майстори на шпионажа“ по Viasat History

Добрич Лайф

29-09-2015, 12:23

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Поредицата ни представя най-известните шпиони в историята на света

Кои са били най-известните шпиони през вековете ще ни представи Viasat History през следващия месец с премиерната поредица „Майстори на шпионажа“. Епизодите ще се излъчват всеки понеделник, от 5 октомври до 9 ноември, от 22:00 часа.

 Продукцията ни отвежда назад през вековете и разглежда историята на мъже и жени, които са упражнявали реална власт, дърпали са невидими струни, избирали са оперативните агенти и са създавали методите, използвани от тайните служби по света. Те са били хладнокръвни и безпощадни, готови да направят всичко, за да служат на своите политически лидери и крале.

 Епизодите отвеждат зрителите през тъмни коридори, задимени помещения, подземни тунели и навлизат в света на хората, които наблюдават и събират информация за всеки, за когото поискат. Те излагат пред нас кодовете и шифрите и ни разказват историите на най-скандално известните от всички майстори на шпионажа.

 Още в началото поредицата разказва за две жени – шпионки. София Потоцкая, която е назначена от руския военен лидер Потьомкин да управлява шпионски мрежи в Полша, и Мата Хари, която е вербувана като германски агент. Ще видим и Томас Кромуел, който създава мрежа от шпиони, които насочват Хенри VIII по време на неговите неприятности с Рим, разводите, опитите за убийства и създаването на нова религия.

 Сред интересните персонажи е и непреклонният протестант Франсис Уолсингам, който се превръща в един от най-великите в историята майстори на шпионажа и незаменим служител на кралица Елизабет I. Робърт Сесил също е бил изтъкната политическа фигура - той е замислил и създал удивителна мрежа от шпиони и информатори с цел да се гарантира сигурността на Джеймс I.

 Забележителна е и историята на всемогъщия кардинал Ришельо, всявал страх и мразен заради изключително сложната и ефективна шпионска мрежа, която създава, за да доминира в двора на Луи XIII. Елизабет Ван Лю е една от най-смелите и успешни шпионки на Американската гражданска война. Тя провежда масивна разузнавателна операция в столицата на Конфедерацията – Ричмънд, Вирджиния.

 Защо са били толкова хладнокръвни и безпощадни тези шпиони – разберете от поредица „Майстори на шпионажа“, всеки понеделник, от 5 октомври до 9 ноември, от 22:00 часа по Viasat History.