Франция триумфира на еврошампионата по петанк в Албена

Спорт

29-09-2015, 15:12

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европейско първенство по петанк стартира в Албена

В турнира премериха сили 34 страни

В Албена се проведе европейското първенство по петанк за мъже. Официалната церемония по представяне на нациите бе открита с официално приветствие от посланика на Република Франция в България Негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, който поведе националния си отбор в залата и след това се присъедини към чуждестранните официални лица - председателят на Европейската конфедерация по петанк Майк Пек и секретарят на Европейската конфедерация по петанк Бруно Фернандес. В своето приветствие към спортисти председателят на Българска федерация по петанк арх. Калин Панайотов подчерта, че България е първата източноевропейска страна-домакин на шампионата.

В турнира премериха сили 34 Европейски страни. На триплети почетното първо място спечели Франция, следвана от Швейцария, Монако и Испания.

Българският национален отбор, представен от братята Иво и Орлин Русеви, Атанас Макаров и алжирецът с български паспорт Адел Абделмалек постигнаха най-доброто класиране за България в историята на българския петанк, достигайки до деветото място с победи над Полша, Беларус , Словакия и Швеция и завоюваха квота за световното първенство.

В индивидуалния турнир по прецизно избиване световният шампион по петанк Дилан Роше от Франция загуби в драматична битка с Диего Рици от Италия. Адел Абделмалек класира България на пето място в Европа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен