Дни на италианското образование канят студенти в родината на Леонардо

Животът

29-09-2015, 16:32

Снимка:

studyinitaly.bg

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Сред учебните заведения, представени на изложението, е и Алма матер на трима президенти

Изложението на университети “Дни на италианското образование” ще се проведе за 4-и пореден път в София.


Всички желаещи да се запознаят с необятните възможности, които предлага Италия, могат да заповядат на 10-11 октомври от 11 до 17 ч в сградата на “Интерпред” в столицата. Изложението е само малка част от инициативата "Седмица на италианския език и култура” и се организира от агенция за образование в чужбина “Скай Лайнс” под патронажа на Италиански културен институт и Италианска търговска камара.


Ще бъдат представени едни от най-добрите италиански университети с програми и на италиански, и на английски език. Участие ще вземат университети от Милано, Рим, Пиза и дори от Венеция, както и учебното заведение, дало дипломи на трима министър-председатели на Италия – Чириако де Мита, Аминторе Фанфани, Романо Проди. Българските кандидат-студенти ще имат възможност да се срещнат лично с представители на институциите и да получат информация за програмите, изискванията за кандидатстване, крайните срокове и възможностите за стипендии.


Италианският културен институт ще даде три безплатни стипендии за езикови курсове, които ще бъдат изтеглени чрез жребий между посетилите на изложението. Освен за безплатните курсове по италиански език, участниците могат да спечелят и в жребия за 2 самолетни билета за родината на Леонардо да Винчи.


Макар програмата на културните събития по време на седмицата, посветена на страната на пастата, у нас все още да се подготвя, традиционно тя включва концерти на италиански език, театрални постановки или оперно представление.