Разясняват финансирането по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“

Животът

30-09-2015, 10:48

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Допустими бенефициенти са общини, детски градини, общински училища и юридически лица с нестопанска цел

Информационна среща за представяне на новите възможности за финансиране по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ ще се проведе на 2 октомври (петък) от 10:00 ч. в зала „Преслав“ на Интерхотел Велико Търново. Срещата се организира от Министерство на образованието и науката (МОН). Експерти от Управляващия орган на оперативната програма ще представят Насоките за кандидатстване по две процедури за подбор на проекти: „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и търсещи или получили международна закрила“; „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“.

Допустими бенефициенти по тези две процедури са общини; детски градини; общински училища с подготвителни групи; училища, съгласно Закона за народната просвета; юридически лица с нестопанска цел за общественополезна дейност.

По първата процедура единият от сроковете за кандидатстване е до 30.11.2015 г., а вторият срок - до 29.04.2016 г. Размерът на отпусканата безвъзмездната финансова помощ варира от 100 хил. лв. до 1 млн. лв. Крайният срок за представяне на проектни предложения за втората процедура изтича на 30.11.2015 г. По нея може да се кандидатства за сумата 50 хил. лв. до 500 хил. лв.